Brugge

Veiliger oversteken aan kruispunt Dudzeelse Steenweg met Kruisabelestraat: één week werken

 
BRUGGE
De tweede helft van mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Dudzeelse Steenweg (N376) ter hoogte van de Kruisabelestraat. De verkeerseilanden aan de oversteken worden aangepast, zodat fietsers en voetgangers er veiliger kunnen oversteken. De werken starten op maandag 17 mei en duren ongeveer een week.  
Bredere middengeleiders

Op het kruispunt van de Dudzeelse Steenweg met de Kruisabelestraat liggen oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Momenteel liggen er al twee verkeerseilanden (middengeleiders) zodat u in twee bewegingen veilig kan oversteken. Om de veiligheid nog te verhogen, worden de middengeleiders iets breder gemaakt. Die zorgen ervoor dat het autoverkeer automatisch vertraagt ter hoogte van het kruispunt.

Beurtelings verkeer

Voor fietsers is er geen hinder tijdens de werken: het dubbelrichtingsfietspad langs de Dudzeelse Steenweg blijft altijd toegankelijk. Tijdens het grootste deel van de werken kan ook het autoverkeer op de Dudzeelse Steenweg gewoon in beide richtingen doorrijden. Ter hoogte van de werken komen tijdelijke verkeerslichten, zodat het verkeer beurtelings langs de werf kan. De oostelijke aansluiting met de Kruisabelestraat wordt wel afgesloten. Het verkeer kan omrijden via de Ronselarestraat. 

Werfzone één nacht volledig afgesloten

Als laatste stap van de werken wordt er gedurende één nacht een nieuwe asfaltlaag aangelegd op het kruispunt. Gedurende die nacht wordt tussen 22u00 ‘s avonds en 6u00 ‘s ochtends de Dudzeelse Steenweg ter hoogte van het kruispunt volledig afgesloten voor het verkeer. Autoverkeer tussen Brugge en Dudzele moet in beide richtingen omrijden via het kanaal (de Lodewijk Coiseaukaai). 

Actuele informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.