Brugge

Fasering werkzaamheden Bargeweg aangepast

Sinds 15 juni jl. voert aannemer Huys J. & Zonen uit Brugge, in opdracht van de stad, werkzaamheden uit aan de riolering in de Bargeweg. Na het vernieuwen van de riolering volgt een gedeeltelijke heraanleg. De fasering van deze werkzaamheden wordt nu aangepast.

Aangepaste fasering

Fase 1 (vanaf Katelijnestraat tot net vóór het onthaalgebouw van Interparking nv én de werkzaamheden rond het onthaalgebouw – kant jachthaven), wordt in twee afzonderlijke fasen uitgevoerd:

fase 1a: vanaf de Katelijnestraat tot aan het Bargeplein wordt afgewerkt tegen het bouwverlof (17/07)
fase 1b: vanaf het Bargeplein tot aan de achterkant van het onthaalgebouw van Interparking nv (kant jachthaven) start na het bouwverlof (10/08)

Verkeershinder

In fase 1a is de Bargeweg, tussen de Katelijnestraat en het Bargeplein, onderbroken en blijven de Yachtclub Flandria, restaurant The Mayflower en Hotelboot De Barge bereikbaar.
In fase 1b wordt de bereikbaarheid in overleg met de betrokken zaken besproken en wordt de hinder zoveel als mogelijk beperkt. Voetgangers en fietsers behouden doorgang. In de werfzone zetten de fietsers hun weg verder met de fiets aan de hand (langs één zijde van de werfzone). De toegang tot de haven blijft nagenoeg permanent bereikbaar.