Brugge Vlaams Parlement

Commissie cultuur Vlaams parlement bezoekt Brugge

Op vrijdag 25 mei bezoekt de commissie cultuur van het Vlaams parlement ‘cultuurstad Brugge’ in gezelschap van Vlaams parlementslid Mercedes van Volcem. “Het werkbezoek neemt een ganse dag in beslag. Er is natuurlijk heel veel cultuur te beleven in de derde grootste stad van Vlaanderen.” verduidelijkt Van Volcem.

De Vlaams parlementsleden zullen startten in het concertgebouw waar ze in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Brugse cultuursector over het Brugse cultuurbeleid, met aandacht voor toekomstverwachtingen, de plannen en de knelpunten.

Erna volgt een rondleiding in het concertgebouw met onder andere aandacht voor de werken van Luc Tuymans, Dirk Braeckman en Peter Verhelst. Ook de soundfactory, de interactieve ruimte voor geluidskunst die open is sedert het najaar 2011, komt aan bod.

In de latere namiddag zullen de commissieleden de tentoonstelling Kamarama van Kamagurka bezichtigen. “Ik ben heel blij dat ik een aantal collega’s van het Vlaams Parlement in Brugge mag verwelkomen. Wie bezig is met de culturele sector moet zeker en vast Brugge omarmen. We hebben sterke troeven en hoeven niet bescheiden te zijn.” reageert Van Volcem.

Frisse wind in 2013

In 2013 wil Open vld een frisse wind doen waaien in vzw concertgebouw en vzw Bruggeplus. “Er is nood aan een nieuwe culturele dynamiek. Brugge is niet alleen een stad van cultuurbeleving maar moet ook cultuurcreatie beogen. Brugge zou in 2022  opnieuw culturele hoofdstad van Europa moeten worden.” besluit Van Volcem.