De fietsbeugels krijgen de naam ‘nietje’ omwille van hun rechthoekig model met een extra horizontaal verbindingsprofiel
Brugge Brugse binnenstad Openbaar domein

Fietsbeugels voor de Greinschuurstraat

Het appartementsblok in de Guido Gezellelaan 19 – op de hoek met de Greinschuurstraat – beschikt momenteel niet over eigen fietsenstalplaatsen. Wegens de brandveiligheid mogen er immers geen fietsen gestald worden in de gang. “Daarom beslisten we met het stadsbestuur om 5 fietsnietjes of fietsbeugels te plaatsen”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld Plus), “mijn diensten van Openbaar Domein zullen weldra instaan voor de plaatsing.

Er zijn reeds op diverse plaatsen in de binnenstad fietsbeugels te zien. Zo werden de Katelijnestraat, Koningstraat, Langerei, Dweersstraat, Zilverstraat, Snaggaardstraat, Kuipersstraat en de Niklaas Desparsstraat voorzien van ‘fietsnietjes’.

De fietsbeugels krijgen de naam ‘nietje’ omwille van hun rechthoekig model met een extra horizontaal verbindingsprofiel. “Het zijn ideale aanleunbeugels voor het kortparkeren van fietsen. Rekening houdend met de parkeerdruk proberen we ook plaatsen te selecteren waarvoor reeds een bestaand parkeerverbod in voege is”, besluit schepen Van Volcem.