Brugge

Google-studie voorspelt overwinning voor Mercedes Van Volcem

QueroMedia heeft de resultaten voor de belangrijkste Belgische steden onderzocht, geanalyseerd en op een rijtje gezet. Hieronder vindt u per stad wie er volgens de resultaten in Google als winnaar uit de bus zal komen. De resultaten in sommige steden liggen voor de hand en Google bevestigt ze dan ook. In andere gemeenten komen er dan weer verrassingen uit de bus. Uitsluitsel volgt op 14 oktober!

Voor Brugge voorspelt Queromedia een overwinning voor Van Volcem. “Mercedes Van Volcem, de kandidate van Open Vld, ligt in Brugge op kop. Google heeft dus geen goed nieuws in petto voor haar uitdagers Dirk De Fauw en Renaat Landuyt.” stelt het bedrijf in haar persmededeling. 

Google Nederland heeft ter gelegenheid van de Nederlandse parlementsverkiezingen van de afgelopen maand ook een en ander onderzocht. Zowel het zoekvolume als de vermeldingen in Google News werden onder de loep genomen en geanalyseerd. De voorspellingen van Google zijn erg betrouwbaar gebleken. De VVD en de PvdA waren zowel op het gebied van zoekvolume als vermeldingen in Google News aan elkaar gewaagd. De laatste twee dagen was er voor beide partijen een duidelijke piek zichtbaar. En ook tijdens de verkiezingen werd het een nek-aan-nekrace waar de PvdA uiteindelijk nipt het onderspit delfde. De analyse van Google was dus waarheidsgetrouw en de zoekmachine bleek een betrouwbare barometer.