Brugge

Olivier De Cock versterkt Open Vld Brugge

Ex-Club Bruggespeler Olivier De Cock (36) zet bij Open Vld zijn eerste stappen in de politiek. “De visie van Mercedes Van Volcem om Brugge nog aantrekkelijker te maken, werkt aanstekelijk”, legt De Cock zijn beslissing uit. “Ik wil daar graag aan meewerken.” Open Vld Brugge trekt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de kaart van jonge, enthousiaste mensen om met veel overtuiging naar de kiezer te stappen. Het aantrekken van ex-Club Bruggespeler Olivier De Cock is daar een typisch voorbeeld van.

De gewezen profvoetballer, die twaalf seizoenen in het blauw-zwarte shirt speelde en elf interlands achter zijn naam heeft staan, is er rotsvast van overtuigd de juiste keuze te hebben gemaakt. “Omdat ik een jaar in de immobiliënsector actief ben, tekende ik onlangs present op enkele voordrachten van Mercedes Van Volcem over het woonbeleid in deelgemeenten Sint-Michiels en Assebroek”, legt Olivier De Cock zijn keuze voor Open Vld uit. “Ze kon me telkens overtuigen met haar enorme dossierkennis. Van Volcem wil van Brugge een nog betere en mooiere stad maken. Haar heldere visie werkt aanstekelijk. Toen ze me vroeg of ik met de partij in zee wilde gaan, heb ik niet geaarzeld. Na een schepenambt van zes jaar beschikt Mercedes volgens mij over voldoende bagage om uit te groeien tot een waardige burgemeester van de Breydelstad.”

Sportbeleid

Olivier De Cock, die op de lijst plaats 33 toegewezen krijgt, ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd. “Ik engageer me niet zomaar”, wil de huidige voetballer van eerste provincialer SVV Damme voor alle duidelijkheid kwijt. “Als ik aan zo’n uitdaging begin, wil ik het goed doen. Mijn aandachtspunten gaan vooral uit naar het sportbeleid in Brugge. Met meer dan driehonderd sportclubs en twee eersteklassers in de Jupiler League mag onze stad als een van de sportiefste en meest dynamische van het land omschreven worden. Dat mooie visitekaartje moet minstens in ere gehouden worden en als het kan zelfs een gouden omlijsting krijgen. Verder wil ik ook inspanningen leveren om de vele jonge gezinnen makkelijker aan een woning te helpen. Brugge heeft daar nood aan. Het is al jaren met recht en rede het stokpaardje van Van Volcem.”

De voetballer waant zichzelf nog geen gemeenteraadslid, maar heeft wel goede voornemens mocht het ooit zover komen. “Ik wil niet op de feiten vooruitlopen”, lacht De Cock. “Maar als op zondagavond 14 oktober blijkt dat de kiezer vertrouwen in me heeft, zal ik hen en Open Vld op geen enkel vlak ontgoochelen.”

Bron: Het Laatste Nieuws en eigen