Financiën

Stad Brugge schakelt over op digitale facturen

Vanaf 1 december  2019 zal de stad Brugge elektronische facturen versturen naar haar klanten indien ze het wensen. Brugge wenst deze stap te zetten omdat het snel, eenvoudig, efficiënt is en vooral duurzaam. Schepen van Financiën Mercedes Van Volcem is tevreden met deze evolutie. ‘We maken een grote sprong voorwaarts in het digitaliseren van ons facturatieproces. Op die manier verloopt het facturatieproces efficiënter maar vooral duurzaam.

Heel wat steden digitaliseren hun facturatieproces. Na Antwerpen, Gent, ..wenst  Brugge nu ook volop in te zetten op het digitaliseringsproces. Het grote voordeel van elektronische facturatie is dat ze sneller bij de burger geraken en dat we volop de kaart van duurzaamheid trekken.

Schepen van Financiën Mercedes Van Volcem: ‘Het digitaliseren van het facturatieproces zorgt voor een snellere aflevering  van de facturen. Het komt ook de duurzaamheid ten goede. Naast het besparen van vellen papier en dus bomen , worden  tevens de transportkosten en dus CO2 uitstoot vermeden.