Financiën

Stad Brugge werkt vanaf 1 december met digitale facturen

Vanaf 1 december 2019 verstuurt Stad Brugge elektronische facturen naar haar klanten. De digitale facturen worden sneller en efficiënter verstuurd en zijn vooral duurzamer dan hun papieren tegenhanger.

Schepen van Financiën Mercedes Van Volcem is tevreden met deze evolutie: “We maken een grote sprong voorwaarts in het digitaliseren van ons facturatieproces. Op die manier verloopt het facturatieproces efficiënter maar vooral duurzaam.”

Heel wat steden digitaliseerden al hun facturatieproces. Na Antwerpen en Gent springt ook  Brugge op de kar van digitale facturen. Het grote voordeel van elektronische facturatie voor de klanten is dat de facturen sneller en efficiënter bij hen geraken en voor Stad Brugge dat het een duurzame en milieuvriendelijke oplossing is.

Schepen Mercedes Van Volcem: “Het digitaliseren van het facturatieproces zorgt voor een snellere en efficiëntere aflevering  van de facturen. Het komt bovendien de duurzaamheid ten goede. Naast het besparen van vellen papier en dus bomen , worden  ook de transportkosten en bijhorende CO2-uitstoot vermeden.”