Financiën

Voorstelling Pcard (interparking) en BePark (Alfapark)

Vanaf 1 januari 2020 worden de tarieven voor zowel het straatparkeren in de binnenstad als voor het parkeren in de publieke parkings aangepast. Om de stad leefbaar en toegankelijk te houden, werkt de stad Brugge een breed pakket van maatregelen uit. In dat kader worden vanaf 1 januari 2020 de parkeertarieven aangepast.

Schepen Mercedes Van Volcem: “Met de lichtjes hogere tarieven wil het stadsbestuur het langparkeren op straat ontmoedigen. Bezoekers die een langere tijd in de stad verblijven, parkeren hun auto best in de publieke parkings. Sowieso blijft de maximale duur van straatparkeren beperkt tot vier uur. De extra opbrengsten investeert de stad in maatregelen die ten goede komen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad, zoals het uitbreiding van de parkeerinfrastructuur. Om de tariefverhoging voor de Bruggelingen zoveel mogelijk te beperken, werden in samenspraak met Interparking en Alfapark enkele voordeelformules uitgewerkt.”

Pcard Brugge (Interparking): 20% korting in de centrumparkings 

Met de Pcard Brugge krijgen bezoekers 20% korting in de centrumparkings Station, Zand, Pandreitje, Katelijne en Zilverpand. Je kan de kaart gebruiken aan de in- en uitrijzuilen van de parking. De kaart biedt heel wat voordelen: je kunt zonder ticket de parking in- en uitrijden. Zo vermijd je lange wachtrijen aan de betaalautomaat. De kaart geldt als betaalmiddel, de parkeerkosten worden nadien gefactureerd. Maandelijks krijg je een overzicht van al je parkeertransacties. En wat meer is, je kunt de Pcard ook koppelen aan je nummerplaat en zo de parking binnen en buiten rijden aan de hand van nummerplaatherkenning. De kaart is ook geldig in alle andere parkings van Interparking. De aanvraag van de Pcard is gratis en is mogelijk vanaf maandag 4 november. Dit kan online via www.pcard.be/brugge, of bij Interparking zelf in de Hoefijzerlaan 12. Daar zal een tablet beschikbaar zijn, waarbij de medewerkers van Interparking u graag verder helpen bij de aanvraag. Een andere nieuwigheid is dat je binnenkort ook een parkeerplaats kunt boeken via de website van Interparking.

Nieuw: gratis ‘shop & go’-uur in centrumparking Zand

Vanaf 1 januari 2020 kan je het eerste uur gratis parkeren volgens het ‘shop & go’ principe. Wie minder dan 1 uur parkeert in de centrumparking Zand betaalt niets. Op die manier kan men snel een boodschap doen in de binnenstad aan een voordelig tarief. Voor Pcard-houders die langer dan 1 uur parkeren vervalt de kost van het eerste uur altijd.

BePark (Alfapark): reserveer je je parkeerplaats op voorhand en geniet van 20% korting in de parking Langestraat

Ook in de parking Langestraat kan je van enkele voordelen genieten. Via de website van BePark  (www.bepark.eu ) of via de applicatie kun je op voorhand je parkeerplaats reserveren. Eens toegekomen aan de parking kun je via de app de slagboom openen. Uw telefoon is de sleutel tot de parking. Bewoners of bezoekers van de stad kunnen zo dichtbij hun huis of werkplek dagelijks of maandelijks een parkeerplaats huren.

Meer info
www.pcard.be/brugge

www.bepark.eu

www.brugge.be/parkeren