Groen

Publieke fruitpluk in Chartreuzinnenbos en Beisbroek

In het Chartreuzinnenbos staat een prachtige hoogstamboomgaard van ruim 2 ha. Deze boomgaard bevat een collectie van 170 vruchtbomen, samengesteld met oude rassen waaronder 75 variëteiten aan appels en 32 perenrassen. Ook dit jaar zal het Natuurcentrum Beisbroek een publieke fruitpluk organiseren. Er is door de drie opeenvolgende droge zomers wel minder fruit voorradig dan de vorige jaren.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Op zondag 15 september kunnen mensen van 10u tot 16u in de boomgaarden heerlijke appels en peren komen plukken. Elk gezin mag een mandje fruit komen plukken. De grote opkomst van de vorige editie toont de tevredenheid van de burger met dit initiatief, ook dit jaar verwachten we veel volk en ik roep op om vroeg langs te komen. We stellen enkele plukstokken ter beschikking om het hoger hangend fruit te plukken. Mensen mogen gerust zelf hun eigen plukstok meebrengen.”

Op deze autoloze zondag bevelen we warm aan om de boomgaard met de fiets of te voet op te zoeken. Parkeren kan enkel aan de parking Doornstraat, van waar bewegwijzering tot aan de boomgaard voorzien wordt. Buiten deze plukdag is het verboden om het fruit te plukken, het overige fruit zal geplukt worden door sociale projecten.

“Als schepen van Openbaar Domein ben ik zeer tevreden met dit initiatief, het is dan ook mijn bedoeling om in de toekomst de 15 andere Brugse boomgaarden te her opwaarderen en ook daar een fruitpluk toe te laten,” besluit schepen Van Volcem.