Brugse week van de Afvalophaler

21 nov

Van 18 tot 24 november is het de Week van de Afvalophaler. Afvalophalers en recyclageparkwachters verdienen respect, want dankzij hun dagelijkse inspanningen raken de inwoners op een eenvoudige manier hun afval kwijt. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Iedere dag staan deze mensen paraat om afval in te zamelen en te zorgen voor een propere stad. Tijdens de Week van de Afvalophaler roepen we de inwoners op om extra waardering en respect te tonen voor de Afvalophalers.”    

Dankzij de inzet van afvalophalers en recyclageparkwachters verdwijnt het afval in de vuilniswagen of container en ligt de stad er netjes bij. Schepen van Openbaar Domein en Stadsreiniging Mercedes Van Volcem: “De Afvalophalers en recyclageparkwachters werken in weer en wind. Wist je trouwens dat ophalers dagelijks meer dan 10 kilometer stappen, en meerder tonnen afval heffen?  Toch krijgen ze niet altijd het respect dat ze verdienen. Auto’s toeteren achter de vuilniswagen en ophalers en parkwachters krijgen verwijten bij het terecht weigeren van foutief aangeboden afval of te zware huisvuilzakken. Daarom roepen we de inwoners op om deze week extra waardering te uiten voor onze medewerkers. Geef hen eens een compliment of een dank u wel!”

3,6 miljoen investeringen in een nette stad

“De stad Brugge investeert jaarlijks 3,6 miljoen in het proper maken van het Openbaar Domein. Het verwijderen van zwerfvuil neemt jaarlijks 38.081 werkuren in beslag en hier investeren we per jaar €976.000. In het ledigen van de afvalmanden investeren we 23.418 werkuren en €594.000. Per jaar halen we 1.030 ton aan zwerfvuil en vuilnis uit afvalmanden op,” besluit schepen van Openbaar Domein en Stadsreiniging Mercedes Van Volcem.