Brugge

Onderhoudswerken N376 Westkapelse Steenweg en Knoksbaan

BRUGGE/DAMME/KNOKKE-HEISTWegen en Verkeer werkt van dinsdag 25 mei tot vrijdag 4 juni op de Westkapelse Steenweg/Knoksebaan (N376) ter hoogte van het Leopoldkanaal. Van voor de brug over het kanaal tot net voor de rotonde met de Heistlaan (N300), wordt de gewestweg twee weken lang volledig afgesloten voor autoverkeer. Verkeer tussen Dudzele en Westkapelle moet een omleiding volgen via de Koolkerkesteenweg (N374).     

Onderhoud wegdek
De Westkapelse Steenweg/Knoksebaan krijgt een grondig onderhoud. Over een afstand van ongeveer anderhalve kilometer komt er een nieuwe asfaltlaag en wordt waar nodig ook de fundering vernieuwd. Aan de zijkant van de weg komt ook een extra kantstrook, die ervoor moet zorgen dat het wegdek niet afbrokkelt. Volgens de huidige planning duren de werken in totaal twee weken. Aangezien de asfaltering enkel kan gebeuren bij mooi weer, kan het zijn dat die timing nog wijzigt. 

Omleiding via N374
De zone waar er gewerkt wordt – van voor de brug over het kanaal tot net voor de rotonde met de Heistlaan – wordt volledig afgesloten. Het verkeer tussen Dudzele en Westkapelle moet in beide richtingen een omleiding volgen. Die wordt aangeduid via Damse Steenweg/Dudzelesteenweg en de Koolkerkesteenweg/Oostkerkestraat (N374). Fietsers moeten geen omleiding volgen. Zij kunnen altijd op een veilige manier langs de werken door fietsen. 

De precieze locatie van de werken en de laatste informatie over de timing en hinder vind je op www.wegenenverkeer.be/brugge en wegenenverkeer.be/knokke-heist en wegenenverkeer.be/damme

Berichtgeving: AWV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.