Brugge

Renovatie Bombardierbrug start midden 2022

BRUSSEL/BRUGGE – Het begin is in zicht: de renovatie van de Bombardierbrug start (ten laatste) midden 2022. “De renovatiestudie is op dit moment nog bezig. Na de studie zal de aanbesteding opgestart worden. De werken zullen zo’n 4 maanden in beslag nemen”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem die de vraag stelde aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters.

De renovatie van de Bombierbrug staat al even op de agenda. In 2022 is het dan uiteindelijk zover. “Minister Peeters informeerde me dat de renovatiestudie nu nog aan de gang is, afhankelijk van wanneer die afgerond kan worden en de aanbestedingsprocedure opgestart wordt, zal de renovatie starten. Ultiem pas 2022, maar hopelijk al sneller”, klinkt het bij Vlaams volksvertegenwoordiger Van Volcem.

De renovatie van de Bombardierbrug zou half 2022 starten.

Hinder

De brug zal tijdelijk tijdens een fase van de werken volledig moeten afgesloten worden voor fietsers en voetgangers. De exacte periode van renovatie en minder hinder afspraken zullen overlegd worden in samenspraak met de stad Brugge en De Vlaamse Waterweg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.