Brugge Centrum

Eerste steenlegging Beurs- en Congreshal

Vandaag maandag 16 september 2019 werd de eerste steen gelegd van de nieuwe Beurs- en Congreshal. De werken omvatten de bouw van een nieuwe beurs- en congresruimte, inclusief de omgevingsaanleg.

Schepen van Openbaar Domein en Financiën Mercedes Van Volcem: “Het nieuwe beursgebouw is belangrijk voor het aantrekken van kwalitatief verblijftoerisme in Brugge en kadert binnen het stadsvernieuwingsproject. De totale kostprijs bedraagt 40 miljoen euro waarvan circa 24,25 miljoen euro met de opbrengsten van de citytaks betaald zal worden. Het overige saldo zal geleend worden. Deze beslissing is van de vorige legislatuur en wordt voortgezet. Normaal zal het nieuwe Beursgebouw openen binnen 2 jaar.”

Omgevingsaanleg

“Gelijktijdig worden ook het plein en de omliggende straten heraangelegd. Alles wordt in het werk gesteld voor de verbetering van de groeicondities van de 50 jaar oude beuken. Zo zal er na de werken niet meer onder en tussen de bomen geparkeerd worden en ook de nuts- en waterleidingen worden uit de wortelzone gehaald. Tijdens de werkzaamheden volgt een boomverzorger de toestand van de bomen nauwgezet op. Op de hoek van het plein kant Zijwnstraat/Sint-Maartensbilk komt een mooie Magnolia, ” besluit schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Neem nu al een kijkje in het nieuwe gebouw: https://infunctievan.be/360/Brugge/