Brugge 2018

Wij willen de verrassing van de verkiezingen zijn

Uit: Het Nieuwsblad/Regionaal: Brugge-Oostkust, Vr. 15 Jun. 2018, Pagina 1
Open VLD Plus heeft haar lijst voor de verkiezingen klaar. Lijsttrekker Mercedes Van Volcem is ambitieus: “Natuurlijk ben ik kandidaat-burgemeester.”

Na zes jaar in de oppositie opnieuw deelnemen aan het bestuur, dat is het doel vande Brugse liberalen. Sterker nog, kopvrouw MercedesVan Volcem gaat voluit voor de burgemeesterssjerp. “Mijn mannelijke concurrenten zeggen dat ik me moet profileren als kandidaat-schepen en niet als kandidaat-burgemeester. Dit is een opmerking van grijze heren van zestig. Ik neem geen genoegen met een bijrol.”

Open VLD Plus – de Plus staat voor onafhankelijke kandidaten als Ann Soete en Sabine Helleputte – wil de verrassing worden vande verkiezingen, en volgens Van Volcem is dat ook verre van onmogelijk. “Er heerst grote ontevredenheid

over het stadsbestuur en de Bruggeling ziet Pol Van Den Driessche (N-VA) niet echt zitten. Ik heb het gevoel dat er vier partijen zijn die straks rond de twintig procent zullen halen.”

“Stemmen op vrouw”

“Het is aan de Bruggeling om te kiezen en ik hoop dat ze mij hun stem geven”, zegt Van Volcem. “Als alle vrouwen een vrouwelijke lijsttrekker steunen, dan krijgt Brugge een vrouwelijke burgemeester.”