Brugge 2012

Mercedes Van Volcem voert campagne met filmpjes

Brugge Schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes VanVolcem (Open VLD) pakt uit met een verkiezingscampagne met filmpjes. Om de twee dagen post Van Volcem een kort filmpje over haar toekomstvisie op Brugge. Er staan 11 filmpjes op haar blog.

‘Op die manier weet de kiezer waarvoor ik sta en welke zaken ik belangrijk vind, mocht ik burgemeester worden’, zegt Van Volcem.

‘Zo wil ik van de Hoefijzerlaan een Ramblas maken zoals in Barcelona, zou ik de tunnel onder het Zand verlengen tot aan het station zodat daar een groen park kan gerealiseerd worden en de Koning Albert I-laan aanpakken met hedendaagse architectuur en platanen planten. Ik wil het wonen aan het water promoten aan de Kolenkaai, Houtkaai en Steenkaai en ik wil liever een mooi woonproject in de Peterseliestraat in plaats van sociale woningen, waar bijvoorbeeld ook kinderopvang en een strijkcentrale kunnen komen. Ik wil geen nieuw beursgebouw aan de achterkant van het station en wil de economische groei bevorderen door de extra ruimte aan de Kinepolis. Ten slotte wil ik verder het wonen in de binnenstad bevorderen. Ook het parkeren moet voor jonge gezinnen betaalbaar blijven zodat ze niet de binnenstad verlaten.

Bron: Het Nieuwsblad