Brugge

Kinderboerderij de Zeven Torentjes viert 50e verjaardag met een Jubileumfeest

kinderboerderij jubileumfeest 50 jaar activiteiten de Zeven Torentjes

BRUGGE – Kinderboerderij de Zeven Torentjes is een vaste waarde in het Assebroekse landschap. Iedere Bruggeling is er wel al eens geweest. Dit jaar bestaat de kinderboerderij 50 jaar en om dat te vieren houden we een groot Jubileumfeest!

Nostalgie

De Kinderboerderij laat je kennismaken met echte boerderijdieren en heeft een mooie, romantische binnenplaats, die omringd is door oude gebouwen. Als je er rondloopt kun je het vers gebakken brood ruiken, dat je ook zelf kunt gaan bakken of proeven van een potje zelf gemaakte confituur. De boerderij wekt zeker heel wat nostalgie op.

De geschiedenis van de boerderij zelf gaat terug nog tot voor 1372. Toen stond de boerderij nog gekend als ‘Ter Leyen’. De hoeve wordt een leen van de graaf in 1372 en zo krijgt deze de naam “ ’s Heer Boudewijnsburg”. Het omwalde domein is meer dan 38 ha groot. In 1569 wordt volgens de geschiedenisboeken een toren en omwald kasteel met stenen brug opgetekend. Tegen het eind van de 18e eeuw blijft hier niet veel van over: enkel de jeneverstokerij en een aantal vervallen gebouwen. De befaamde duiventoren op het domein zorgt voor inspiratie om de boerderij in 1828 om te dopen tot ‘Zeven Torrekens’.

Stad Brugge kocht de boerderij in 1972. Deze staat op 3 ha grond, samen met de stallingen, de duiventoren en de bijgebouwen: zo ontstond de Kinderboerderij.

Een jubileumviering vol activiteiten

De 50e verjaardag van Kinderboerderij de Zeven Torentjes kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom is er op zondag 23 oktober een groot jubileumfeest met tal van activiteiten voor jong en oud.

Vanaf 9 uur is er een boerderijontbijt in de cafetaria. Om 10u30 kun je eens rondwandelen op de boerderijmarkt of door tal van volksspelen terugkeren in de tijd. Een bezoek aan de duiventoren of de fototentoonstelling is ook altijd de moeite waard. In de verhalentent kun je naar spannende verhalen luisteren en in de activiteitencarrousel kun je gaan experimenteren. Tijdens al deze activiteiten kun je genieten van verscheidene optredens van de band Donder in ’t hooi.

Vanaf 13 uur zijn er spannende huifkartochten, gegidste boerderijwandelingen en zelfs initiaties bolderen. Je kunt ook het boerderijleven ervaren door zelf een brood te bakken tijdens de broodbakworkshops.

Schrijf je zeker in!

Het jubileumfeest is gratis en voor iedereen. Je moet je enkel voor het ontbijt, de bakworkshop en de gegidste boerderijwandeling op voorhand inschrijven via: https://vrijetijd.brugge.be/buitenbeentjes

Meer info kun je vinden op https://www.brugge.be/activiteiten-in-de-kinderboerderij

jubileum kinderboerderij de zeven torentjes 50 jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.