Brugge

Kunstgrasvelden voor Krachtbalclub Male

BRUGGE – Twee nieuwe krachtbalvelden voor krachtbalclub Male zijn een feit. Het ontwerp is in samenspraak met de krachtbalclub tot stand gekomen. Het betreft 2 natuurgrasvelden die aangepast werden naar kunstgras. Kostprijs voor het plaatje: ruim 200.000 euro.

“De start van een nieuw seizoen en de competitie op vernieuwde speelvelden, wat kan een club nog meer wensen”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

“Als schepen van Financiën investeer ik graag in sportaccommodaties, sporten houdt mensen fit en gezond, zeker na de coronaperiode hebben mensen nood aan ontspanning”, aldus Van Volcem.
“Een verzorgde club met goede infrastructuur trekt aan. Kunstgras wordt meer en meer gebruikt voor het aanleggen van sportvelden, koud of warm de velden liggen er altijd goed bij. Vanaf nu is het gras niet alleen groener aan de overkant (voetbalpleinen Male) maar ook hier bij de krachtbalclub.”

“Want zo is het idee gegroeid, na aanleg kunstgrasvelden voetbalclub Jong Male, kwam het idee om ook voor de krachtbalclub kunstgras te voorzien”.

“De krachtbalclub telt momenteel een 85-tal leden (was voor corona een 100-tal), na deze investering zal het leden aantal ongetwijfeld opnieuw stijgen”, zegt Van Volcem. “Ik meen te verstaan dat de club tevreden is over het verloop van de werken en het resultaat. Het ontwerp en alle besprekingen verliepen vlekkeloos, de aanvraag voor subsidie en de aanleg op zich ook” benadrukt de schepen, “het is leuk om alleen maar goede opmerkingen te krijgen, een pluim dus voor mijn dienst Openbaar Domein”.

“Alle bestaande omheiningen worden vernieuwd, zelfde materiaal en kleurgebruik als het reeds vernieuwde voetbalveld. Zo creëren we een uniformiteit”, zegt Van Volcem.
De nieuwe toegang naar het bestaand clubgebouw en de verharding rond het lokaal zijn aangelegd in cementbetonverharding, waar nodig met lichte helling voor de toegankelijkheid.

Het veld wordt opgedeeld in 2 speelvelden die afgescheiden worden door een middenpad. Dit om de toeschouwers de kans te bieden om naast het speelveld te kunnen staan.
Voor de veiligheid van de toeschouwers worden er rond de speelvelden lage leunomheiningen voorzien. Op het middenpad worden 2 nieuwe dug-outs van 6m geplaats voor spelers en trainers.
Op het tweede speelveld dient het aanwezige bijgebouw als dug-out.

“Het veld wordt voorzien van een drainagesysteem”, licht de schepen toe. “Om dit water op te vangen plaatsen we een bijkomende hemelwaterput. Het is de bedoeling om dit water te hergebruiken. Het is een must om bij nieuwe projecten voldoende rekening te houden met water, in het bijzonder met tijden van wateroverlast”. “De zuinige en duurzame LED armaturen zijn kostenbesparend.”

“De zone tussen de Brieversweg en het terrein zal door de aannemer voorbereid worden, mijn dienst zorgt dan verder voor het aanplanten”, voegt de schepen er  nog aan toe. “Er kan niet meer geparkeerd worden in de berm, er is geen verdichting en het hemelwater kan infiltreren in de bodem. We creëren op die manier een groene buffer tussen het open landschap en de sportinfrastructuur.”

“De werken zijn gestart op woensdag 23 juni, vandaag kan de club gebruik maken van deze nieuwe infrastructuur”, aldus een trotse schepen Van Volcem. “Haal de bal maar boven, doe de beenbeschermers aan, neem de chrono en start de match. Klaar voor een nieuw seizoen.“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.