Brugge

Nieuw aangelegd voorplein aan Den Tir geopend!

Vandaag mocht ik mee het nieuw aangelegd voorplein aan Den Tir in Assebroek officieel openen.

Nieuw aangelegd voorplein aan Den Tir geopend!

Begin januari startte aannemer Mahieu nv uit Oudenburg – in opdracht van Vivendo – met de aanleg van het voorplein van Den Tir. De bouw van de 36 nieuwe sociale woningen en 48 sociale appartementen op de voormalige terreinen van Den Tir was eerder al afgerond. Het studiebureau OMGEVING is aangesteld voor het ontwerp en de realisatie van het openbaar domein.

De werkzaamheden aan het nieuwe voorplein omvatten onder andere de complexe rioleringswerken, de aanleg van een nieuwe rijweg die de verbinding maakt tussen de Baron Ruzettelaan en de Oude Kortrijksestraat, het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen, elektrische laadpalen, zitelementen, fietsstallingen en voldoende groenzones voor waterinfiltratie.

Al deze elementen moeten ervoor zorgen dat veiligheid en gezelligheid primeert op deze publieke ruimte.

De aanwezige verharding is functioneel noodzakelijk, zowel voor rijweg, fietspad als voor parkeren. Daarnaast kreeg het plein ook een stukje stedelijke functie, met name voor het terras van Café Pistolet. Alle overige ruimte werd maximaal ingevuld met groen.

De werken liepen vertraging op door problemen met de bevoorrading van materialen en gewijzigde voorwaarden voor bronbemaling (nodig voor het plaatsen van de riolering). De afwerking van het voorplein is nu zo goed als af. De omgevingswerkzaamheden rond de nieuwe site worden nog dit jaar uitgevoerd. Ook de aanplantingswerkzaamheden staan nog op de planning voor dit najaar (plantseizoen). Het gaat om vaste planten, bomen en gazon. De kers op de taart voor deze nieuw aangelegde omgeving.

Meer over wonen en omgeving in Brugge? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.