Brugge

Renovatie van omgeving en cafetaria Koude Keuken

Brugge – Het sportcentrum de Koude Keuken krijgt een renovatie: een nieuwe cafetaria en voorgebouw zullen we aanleggen, ook vernieuwen we de omgeving.

Nieuwe cafetaria en voorgebouw

De cafetaria en inkom van het sportcentrum zijn verouderd en hebben nood aan vernieuwing. Er is geen enkele connectie met de omliggende groenzone, of de outdoor sportfaciliteiten. Daarnaast kunnen supporters vanuit de cafetaria niets van de sportactiviteiten zien. De schutterstoren kent vaak wateroverlast bij regenval.

Op 5 februari heeft het college beslist om de cafetaria en schutterstoren te renoveren. De cafetaria zullen we groter en aantrekkelijker maken, mét inkijk in de sportzaal. Het plafond, de vloer en elektriciteit worden vernieuwd. Ook zullen we een terraszone toevoegen met uitzicht op het voetbalveld, de sportfaciliteiten en een speelplein. Doordat we de cafetaria groter maken, kunnen de gebruikers van de sportzaal van een drankje genieten op afstand van de schutters. Voor de schuttersvereniging komt er een kleine opslagplaats. Tussen de sportzaal en cafetaria zorgen we voor een oversteek. Aan de inkom van de sporthal voorzien we een lokaal voor de toezichters met kitchenette en een EHBO-ruimte.

Vernieuwde omgeving

We verleggen de parking naar de Zandstraat, waar momenteel het trapveldje en beachvolleyterrein gesitueerd zijn. De laatste jaren is er niet meer gevolleybald en door het omnisportveldje wordt er niet veel gevoetbald op het trapveldje.

Door de parking te verleggen kunnen we het volledige sportpark ontsluiten. Autobestuurders zullen goed kunnen zien of er nog plaatsen vrij zijn en niet onnodig de parking op moeten rijden. Ook krijgen de wandelaar en fietser op die manier vrij spel in de omgeving, én kijkt men vanuit het terras niet op de geparkeerde auto’s.

Een pumptrack zullen we aanleggen, het allereerste in Brugge. Ook een gratis te bespelen tennisveldje zullen we voorzien. Het omnisportveld en de petanquebaan blijven behouden, we vullen deze zone aan met een 3×3 basketbalterrein. We breiden het bos verder uit richting de inkomzone en kunnen hier avontuurlijke speelelementen plaatsen. Overdekte fietsenstallingen voorzien we voor de fietsers.

omgeving koude keuken

Investering en timing

De kosten worden geraamd op 1.155.815 euro. We voorzien om de werken uit te voeren tussen april en juli 2025. Dit op vraag van de cafetaria en schuttersvereniging, voor wie werken tussen oktober en maart moeilijk waren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.