Brugge

Stadsbestuur beslist om Poortersloge niet te verkopen

Brugge – Door de mooie locatie, het historische karakter, de lange geschiedenis en de vele mogelijke, culturele invullingen heeft het stadsbestuur besloten om de Poortersloge in de Brugse binnenstad niet te verkopen.

Poortersloge

De Poortersloge diende tot 2012 als plaats voor het Brugse Rijksarchief. Sindsdien kende het gebouw verschillende invullingen: een pop-up zomerbar, een plaats voor de Triënnale en een startplaats voor jonge Brugse kunstenaars en ondernemers.

Meerjarenplan

De beslissing om te verkopen kwam er in reactie op de uitdagingen tijdens de coronaperiode en energie- en inflatiecrisis. Als schepen van financiën kon ik vorig jaar een financieel evenwicht voorleggen, waardoor we dit karakteristieke gebouw kunnen behouden. Als werelderfgoedstad zetten we ons in om onze monumenten en historische gebouwen een duurzaam beheer en onderhoud te bieden. We zullen zorgen voor de zorgvuldige bescherming van dit authentieke erfgoed voor toekomstige generaties. Samen met verschillende, culturele spelers zullen we nadenken over een kwalitatieve bestemming voor de Poortersloge.

Poortersloge Visit Bruges Jan Darthet
© Visit Bruges – Jan Darthet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.