Brugge

Steenstraat wordt groenere straat

steenstraat groenere straat vergroenen ontharden openbaar domein mercedes van volcem

BRUGGE – Op 7 november starten werken om de Steenstraat in de Brugse binnenstad tot een groenere straat te maken. We realiseren nieuwe groenzones en vormen ook de bushokjes aan de Sint-Salvatorkathedaal om tot een groenzone. Om de straat nog gezelliger en groener te maken, doe ik een oproep aan alle winkeliers om een gevelplant te planten.

Meer laad- en loszones en wijziging bushalte

De werkzaamheden in de Steenstraat vatten aan op 7 november en zullen behoudens onvoorziene omstandigheden op 6 december voorbij zijn. Daarna volgt nog 10 dagen uitharding. Er worden heel wat aanpassingen gedaan aan de straat: de parkeerplaatsen aan de kant van de pare huisnummers worden omgevormd tot laad- en loszones. Het verlies aan parkeerplaatsen wordt gecompenseerd door de 135 nieuwe parkeerplaatsen in de parking Centrum Zand. Er komen extra fietsnietjes als bijkomende fietsenstallingen. Ook de bushalte van de Steenstraat verandert naar de halte aan het Sint-Salvatorskerkhof, aangezien de routes van de bussen van De Lijn sinds 1 november 2022 niet meer door de Steenstraat gaan.

Ontharden en vergroenen van Brugge: prioritair

In de Steenstraat ontharden we vanaf 7 november in totaal 180 m². We realiseren een aantal nieuwe groenzones; hiermee wordt zo’n 50 m² onthard. Ook de bushokjes aan de Sint-Salvatorkathedraal vormen we om tot groenzone. We verwijderen de boomroosters zodat de bomen meer groeiruimte hebben, we brengen bloeiende vaste planten aan en plaatsen een boombank. Dit bedraagt een ontharding van 130 m².

We doen er alles aan om Brugge waar mogelijk te ontharden en in de stad zoveel mogelijk groen te voorzien. Deze werken in de Steenstraat dragen daartoe bij. In een studie is zelfs bewezen dat mensen langer blijven hangen op plaatsen met veel groen, wat een goed teken is voor onze winkeliers. Om de straat nog groener, gezelliger en aangenamer te maken, vraag ik alle winkeliers om een gevelplant aan te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.