Brugge

Van Volcem (Open Vld): nieuwe Vlaamse bevoegdheden verstandiger hanteren: werken moet lonen

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) roept de Vlaamse Regering op om na de verkiezingen de nieuwe bevoegdheden verstandig te hanteren. “De Vlaamse Regering moet in tegenstelling tot wat ze nu doet, werkende mensen belonen.  Met de nieuwe bevoegdheden die we erbij krijgen moet men de juiste beleidskeuzes maken. In plaats van het afschaffen van de jobkorting, het subsidiëren van saunacomplexen of het oversubsidiëren van alternatieve energie moet men inzetten op de werkende Vlaming. De leidraad moet steeds zijn dat het aantrekkelijk moet zijn om te werken. Dit betekent dat men bijvoorbeeld men gans het sociale woningenbeleid moet hervormen. Ik wil van Vlaanderen West-Vlaanderen maken , de provincie gekend van hard werken, ondernemers en de vooruit.” stelt Van Volcem aan de vooravond van 11 juli.

Handen af van dienstencheques en woonbonus

“Vooral inzake de nieuwe bevoegdheden vrees ik het ergste bij de huidige samenstelling van de Vlaamse Regering.  We mogen niet raken aan dienstencheques: dat treft in het hart van de hardwerkende mensen die de economische motor zijn van onze samenleving. Ook de 75% eigenaars mogen we niet in de kou zetten door middelen van de woonbonus over te hevelen naar die voor sociale huisvesting.

Inzake arbeidsmarktbeleid krijgen we nu ook alle tools in handen.  ‘It goes well with the country when the people work’. Er zijn nog heel wat vacatures die niet ingevuld geraken. We moeten nog sterker inzetten op herscholing en activering. De kinderbeslag moet tot slot voor iedereen kind gelijk zijn.  Hier mogen we de werkende tweeverdieners niet straffen.” verduidelijkt Van Volcem haar standpunt.