corona

Coronavirus: de antwoorden op al je vragen

Covid-19 heeft niet alleen een grote impact op ons dagelijks leven. Ook de economie, ons werk, ons sociaal leven, de mobiliteit, het onderwijs en de gezondheidszorg werd de voorbije maanden geaffecteerd.

Via bovenstaande link en document kunt u de laatste versie terugvinden van vragen en antwoorden over de Coronacrisis. Dit werd onderverdeeld in verschillende rubrieken om de lezer wegwijs te brengen.

De Nationale Veiligheidsraad heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben een wettelijke basis gekregen in een aantal Ministeriële besluiten. Om de bevolking te begeleiden bij het juist toepassen en interpreteren van deze maatregelen zijn deze juridische documenten omgezet in een lijst met vragen en antwoorden door vertegenwoordigers van de verschillende ministeriële kabinetten en vertegenwoordigers van de federale en regionale overheden (binnen het federaal coördinatiecomité). Let op: deze vragenlijst is geen juridisch document. Raadpleeg de meestgestelde vragen.