Nieuws

Restauratiewerken Heilig Bloedbasiliek

Begin februari starten restauratie- en herstellingswerkzaamheden aan de Heilig Bloedbasiliek op de Burg, ook aan het museumgedeelte. Het betreft de restauratie van achtergevels en glas-in-loodramen, herstellingswerkzaamheden aan daken en goten, binnenschilderwerkzaamheden in het museum en aanpassings- en herinrichtingswerkzaamheden op zolder. Op 7 februari begint de aannemer met de inrichting van de werfzone op de Burg en met de opbouw van de stellingen. De eigenlijke werkzaamheden nemen vermoedelijk een aanvang op 4 maart.

Het museum zal een tijdje voor het publiek gesloten zijn tijdens de schilderwerkzaamheden, met name vanaf maandag 18 februari en wellicht tot en met zondag 14 april. Van de kunstwerken uit het museum zal tijdens die periode alleen maar een 10-tal schilderijen wel nog te bewonderen zijn, namelijk in het publieksarchief van het Groeningemuseum, Dijver12 in Brugge. De rest van de Heilig Bloedbasiliek blijft normaal open tijdens de volledige duur van de werkzaamheden.

De werfzone op de Burg, met onder andere een mobiele kraan en een werfcamionette, zal aangepast worden of zelfs helemaal verdwijnen als de omstandigheden dat vragen (bv. voor manifestaties als Klinkers en op de woensdagen dat de wekelijkse markt plaatsvindt op de Burg).

Ontwerper

Viérin Architecten uit Brugge

Aannemers

– Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster, voor alle werken behalve

– Multidecor uit Kortrijk voor de aanpassings- en herinrichtingswerken op zolder

Totale kostprijs

696.235,37 euro, btw inbegrepen

Toelagen Vlaams Gewest en Provincie

335.869,38 euro

Vermoedelijk einde van de werkzaamheden

eind november 2013