Varia

Van Volcem op stage bij Balta

In het kader van het programma “Onderneming & Politiek” organiseert VOKA bedrijfstages voor parlementsleden in Vlaamse bedrijven. Op deze manier kunnen parlementsleden de impact van het parlementair werk op de dagelijkse bedrijfsvoering ondervinden en kunnen ze hun kennis van de ondernemingsrealiteit vergroten.
Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem stapt mee in het project. “Ik vind dit een zeer interessante uitdaging. Op verschillende manier trachten wij in contact te komen met de dagdagelijkse realiteit. Dit is een uitgelezen kans om de bedrijfswereld van dichtbij te beleven.”
Drie dagen lang volgt Van Volcem stage in Balta Group te Sint-Baafs-Vijve. Het West-Vlaamse bedrijf is een wereldspeler in vloerbekleding zoals karpetten, kamerbreed tapijt en laminaat parket.
“Ik werd goed ontvangen en mocht onmiddellijk aan de slag gaan. Ik hou van die aanpak. In de politiek gaat het veelal trager omdat je met heel veel belangen rekening moet houden. Balta is een toonvoorbeeld van ondernemerszin. Het voormalige familiebedrijf is nu een wereldspeler van formaat.”
De rechtstreekse contacten tussen ondernemers en politici maken het bedrijfsleven beter bekend in de politieke wereld en informeren de ondernemers over de gang van zaken in de politiek. Op die manier slaat het programma een brug tussen beide werelden. Het wederzijdse begrip voor elkaars werk en bekommernissen wordt erdoor gestimuleerd.