Varia

Kieslijst Open Vld Brugge krijgt vorm

De verschillende Brugse kieslijsten krijgen stilaan definitieve vorm. Ook Open Vld heeft nu de belangrijkste posities ingevuld. Huidig schepen Mercedes Van Volcem, die zoals al een tijd bekend lijsttrekker is, maakte dit weekend de belangrijkste kandidaten bekend, die een gooi doen naar een zitje in de gemeenteraad. Haar ‘running mate’ wordt Jean-Marie Deplancke, voorzitter van de Brugse liberalen en fractieleider in de gemeenteraad.

‘Naast Jean-Marie, die al jaren de man voor en achter de schermen is, hebben we met gemeenteraadsleden Severine Maes en Bob Van Haverbeke op plaatsen drie en vier heel wat ervaring bovenaan de lijst. Ook met Sandrine Decrom (5), Jasper Pillen (6), Naima Bouslama (7) en Bob Verbeke (8) beschikken we over mensen die zich al jaren inzetten voor de partij en die gebrand zijn op een plaats in de gemeenteraad.’

Eerste nieuwkomer op de Brugse Open Vld-lijst is Benedicte Van Maele-Bruggeman, die jarenlang Dranken Van Maele runde. Eerder maakte de partij ook al bekend dat Pierre Chevalier de lijst zal duwen.

De liberalen zijn alvast duidelijk in hun ambities. ‘We willen ons aantal zetels verdubbelen, van vijf naar tien. In 2006 verloren we drie zetels, onder meer omdat enkele gemeenteraadsleden afhaakten, maar we zijn ervan overtuigd dat we met deze ploeg opnieuw sterk voor de dag kunnen komen’, aldus voorzitter Jean-Marie Deplancke.

Bron: Het Nieuwsblad