Ruimtelijke ordening

Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef breidt verder uit

In het schepencollege werd de aanvraag goedgekeurd van het Woon- en zorgcentrum St.-Jozef langs de Spoorwegstraat te Sint-Michiels – Brugge. Het is een wijziging van de reeds toegekende vergunning maar ook een aanvulling.  Men wil de capaciteit verhogen van 155 kamers naar 180 kamers. Het ontwerp wijzigt ook  voor wat betreft het voorzien van een plaatselijke extra kelder.

De bouwhoogte van een deel van de gebouwen uit het vorige ontwerp worden opgetrokken met één bouwlaag. Hierdoor zal de site een algemene bouwhoogte van 3 bouwlagen met plat dak hebben.

“Er is veel vraag naar kamers in woon- en zorgcentra”aldus Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem, “extra kamers op locaties in een parkgebied, waar de bouwvoorschriften het toelaten zijn meer dan welkom”. “De totale terreinoppervlakte van deze site bedraagt 19.600m², na de gewenste werken zal de totale bebouwde grondoppervlakte (rustoord + bestaande schoolgebouwen) 7.034m² bedragen, de nieuwe gebouwen van het rustoord hebben daarin een totale oppervlakte van 5.940m², ongeveer de helft van het terrein wordt als groen aangelegd”, aldus Van Volcem.