Colruyt Sint Pieters breidt uit, mooi ingepast in het nieuwe V-Marktproject

20 jul

De Colruytvestiging in de Veemarktstraat te Brugge, St.-Pieters, zal uitbreiden met een 60-tal parkeerplaatsen. Op de verdieping wordt de winkel- en transitruimte uitgebreid.

Het nieuwe gelijkvloers vormt het verlengde van de bestaande parkeergelegenheden waardoor er een uitbreiding komt van de parkeerplaatsen.  Op de verdieping wordt de winkel- en transitruimte uitgebreid. De bebouwing bestaat uit twee bouwlagen met plat dak en een maximale kroonlijsthoogte van 10,10m.

De voormalige veemarktsite op Sint-Pieters, gelegen langs de Veemarktstraat en de Sint-Pieterszuidstraat is ongeveer 2,5ha groot en de plannen tot reconversie om de site om te bouwen naar het handelscentrum zijn begin dit jaar goedgekeurd. De Colruytvestiging paalt rechtstreeks aan het ontwikkelde binnengebied.

“Het project van de Colruyt voorziet een ruimtelijke en architecturale inpassing in de omgeving van de V-Markt zoals recentelijk goedgekeurd”, zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem. “De randen van het projectgebied V-Markt werden bij de ontwikkeling van de V-Marktsite afgetast naar mogelijke relaties met de bestaande bedrijven. Zo werd de uitbreiding van de Colruyt reeds ruimtelijk mogelijk gemaakt en ingepast in de totaalvisie op het gebied, aldus de Schepen.

Aan de gevel ‘Veemarktstraat’ wordt plaatselijk een luifelconstructie voorzien, in spiegelbeeld met de tegenoverstaande handelszaak. Daardoor wordt het in- en uitgaan van de V-Marktsite gemarkteerd. Door de luifelconstructie die zichtbaar is van op de Veemarktstraat is men geslaagd in de opname van de handelsvestiging in het totaalproject.