Dossiers Ruimtelijke ordening

Ruimte voor ondernemen wordt optimaal benut

Bedrijven blijven investeren in Brugge. Er is de uitbreiding door het bouwen van een nieuwe loods door bvba Solid in de Lodewijk Coiseaukaai.  En er worden zes ambachtelijke werkplaatsen en een conciërgewoning bijgebouwd in Dreef ter Panne door Immo R.V.G.

De firma Solid, die gespecialiseerd is in het invoeren van hout als grondstof en het vervaardigen van houten prefabconstructies en afsluitingen,  zal zijn gebouwen uitbreiden door het plaatsen van een bijkomende nieuwe loods in de Lodewijk Coiseaukaai te Brugge.

De firma ontving een concessie in de achterhaven van MBZ voor het bouwen van bijkomende loodsen in de achterhaven. De aan- en afvoer van de grondstoffen in de achterhaven van Brugge gebeuren hoofdzakelijk via schip en vrachtwagen. De open loods is bedoeld als tijdelijke opslag van grondstoffen.

“De gewenste bouwconstructies kaderen binnen de uitbating van de zeehavengerelateerde bedrijfsactiviteiten” zegt Schepen Van Volcem, “de aanvraag kadert binnen de doelstellingen van het ruimtelijk uitvoeringsplan”.  “Het ontworpen gebouw is een uitbreiding en ondersteuning bij een bestaand bedrijf, actief binnen het havengebeuren”.

Immo R.V.G. zal 6 nieuwe aaneengesloten werkplaatsen en een conciergewoning bouwen in Dreef ter Panne. Werkplaatsen van telkens ongeveer 245m² oppervlakte. Bouwplaats situeert zich op een bedrijventerrein gekenmerkt door grootschalige industriële bebouwing. Aan de overzijde van het Zijdelings Vaartje zijn er bedrijfsgebouwen gelegen langs de Lodewijk Coiseaukaai. Een loods bestaat uit een ruimte met telkens een bureeltje, sanitaire- en technische ruimte. De conciergewoning wordt helemaal achteraan op het terrein voorzien en sluit aan bij de zesde werkplaats.

“Elke ruimte voor ondernemen wordt optimaal benut”, aldus Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem. “Hoog tijd dus om bedrijventerrein Blankenbergse Steenweg gebruiksklaar te maken tegen 2013 !”