Brugge

Fase twee Bloemenwijk: werken in de Hortensiastraat starten op 7 november

bloemenwijk hortensiastraat fase werken waterrobuust

BRUGGE – De waterrobuuste werken in de Bloemenwijk zijn op 5 september van start gegaan in de Rozenstraat. Door de slechte weersomstandigheden van de laatste weken en hinderende kabels van de nutsmaatschappijen, zal fase twee pas vanaf maandag 7 november beginnen. Dit betreft de werken in de Hortensiastraat, inclusief kruispunten Rozenstraat-Begoniastraat en Rozenstraat-Hortensiastraat. Hierdoor zal de straat en dus de opritten naar de woningen vanaf 7 november niet meer bereikbaar zijn tot en met vrijdag 23 december (kerstverlof).

Een waterrobuuste wijk

De werken maken van de Bloemenwijk een waterrobuuste, groene wijk. In totaal worden zeven straten, in totaal 1,6 km, heraangelegd. Iedere straat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel, om overstroming te voorkomen. We planten 175 nieuwe bomen en voorzien een wadi in de Jasmijnstraat. De parkeerplaatsen komen in waterdoorlaatbare verharding en in de doodlopende straten in grasdallen. Zo is waterinfiltratie in de grond mogelijk. Het grote water dat afkomstig is van het dak van de kerk zullen de stadsdiensten ook hergebruiken. Een buufervoorziening met kokers zal geplaatst worden in de Jasmijnstraat en Begoniastraat. Deze vangt bij regen overtollig hemelwater op, wat voor een ontlasting van het rioolsysteem zorgt. Deze kokers zorgen voor een buffercapaciteit voor de gehele wijk van 223.000 liter.

Ook zullen de werken de wijk fietsvriendelijker maken. Een aantal snelheidsremmende maatregelen worden voorzien: we versmallen de rijwegen en verbreden de voetpaden. Ook komen er verkeersplateau’s in de Rozenstraat en aan het kruispunt Tulpenstraat – Irisstraat. We voorzien asverschuivingen in de Begoniastraat, Tulpenstraat en Rozenstraat.

Heeft u nog vragen?

Voor verdere inlichtingen is aannemer Marc Verhegge steeds telefonisch bereikbaar op het nummer 050/83 10 90.

Indien u nog vragen heeft, aarzel niet om mij te contacteren via mail schepen.vanvolcem@brugge.be of met whatsapp 0496/16.63.92

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.