Dossiers Ruimtelijke ordening

Stad voert blauwe zone in rond ziekenhuis AZ St-Lucas vanaf 29 oktober 2011

Op 28 oktober 2011 wordt het nieuwe parkeergebouw van AZ St-Lucas geopend. Het gebouw zal 511 parkeerplaatsen tellen, dit is een uitbreiding met zo’n 270 parkeerplaatsen. Het nieuwe parkeergebouw zal een structurele oplossing bieden aan de parkeerproblematiek in de nabije omgeving. De parkeertarieven blijven dezelfde.

De kans blijft echter bestaan dat een aantal bezoekers die betaalplicht zullen blijven ontduiken en in de omliggende woonstraten zullen blijven parkeren. Dit kan en mag de bedoeling niet zijn.

De burgemeester zat in dat verband samen met de algemeen directeur van het AZ St-Lucas. Er werd afgesproken om vanaf 29 oktober 2011 blauwe zone in te voeren in de nabije omgeving.
Schepen Van Volcem:”We beslisten vandaag met het College om vanaf de opening van het nieuwe parkeergebouw blauwe zone in te voeren in de St-Lucaslaan, Blekkaard en Kleine Blekkaard. Automobilisten zullen er maximum 30 minuten kunnen parkeren van 9.00 tot 19.00 uur.De blauwe zone zal elke dag van toepassing zijn, ook op alle zon- en feestdagen. Bewoners die er gedomicilieerd zijn, mogen er vanzelfsprekend onbeperkt parkeren. Ze zullen hiertoe een wit bewonersvignet kunnen aanvragen. Er vertrekt eerstdaags een brief naar de bewoners om hen hierover alle nodige informatie te bezorgen. De maatregel wordt later geëvalueerd.