Brugge

College keurt plan herbestrating Baliestraat goed

BRUGGE – De Baliestraat is aangelegd zonder verhoogde voetpaden, wat ervoor zorgt dat bij regenweer of wanneer men door de greppels rijdt, het water tot tegen de gevels spat. Om dit te vermijden, besliste het College van Burgemeester en Schepenen de straat opnieuw aan te leggen. “We voorzien een centrale greppel, waardoor lokale plasvorming in verzakte greppels opgelost wordt en waardoor we het opspatten van water tot tegen de gevels kunnen vermijden.” aldus Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Waterrobuust

Het College keurt het waterrobuuste plan voor de herbestrating goed. In plaats van de twee bestaande greppels aan de zijkanten komt waar mogelijk een centrale greppel. Dit kan niet overal, aangezien op een aantal plaatsen de hoogteverschillen te groot zijn. Deze greppel, centraal gelegen in de straat, zal ervoor zorgen dat het opspatten van water tot tegen de gevels niet meer gebeurt. Ook het probleem van vele lokale plasvorming, die door verzakte greppels ontstond, kunnen we zo oplossen.  

Er komen ook 5 groenzones om maximale wateroppervlakteinfiltratie te garanderen.

plan herbestrating Baliestraat openbare werken waterrobuust

Leefbare straat

In het ontwerp voorzien we heel wat geveltuinen. Dit geeft de straat een groener en gezelliger uitzicht en maakt het zo leefbaarder. Deze moeten de bewoners natuurlijk zelf aanvragen, wat kan via: https://www.brugge.be/gevelplant. Ook komen er 2 keer 3 fietsnetjes in de straat.

Kostprijs

De kostprijs voor de herbestrating wordt geraamd op 200.000,00 euro (incl. BTW). “Als Stad investeren we in het comfort van onze burgers. Deze werken zorgen ervoor dat er minder plassen op de straat liggen en dat er niet steeds opspattend water tot aan de gevels komt.” aldus Schepen Van Volcem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.