Brugge

Het gaat vooruit!

Er wordt momenteel met man en macht gewerkt in de Sint-Jorisstraat. Fase 3 werd aangevat.

Ik breng u graag als schepen van Openbare Werken op de hoogte dat we in de Sint-Jorisstraat in fase 3B beland zijn. Deze duurt mits onvoorziene omstandigheden tot 15 mei.

Werfzone en verkeersverloop fase 3B (van 19 maart tot 15 mei):

Er wordt gewerkt in de Sint-Jorisstraat ter hoogte van huisnummer 53 tot aan het kruispunt met de Klaverstraat.

Er zijn opnieuw enkele belangrijke wijzigingen voor het verkeersverloop:

• De Sint-Jorisstraat is onderbroken voor het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Clarastraat .

• Het plaatselijk autoverkeer uit de Hugo Losschaertstraat, Kalkovenstraat en Jan Boninstraat volgt een omleiding via de Sint-Clarastraat zodra dit kruispunt vrijkomt (voorzien op 19 maart)

Dit geldt natuurlijk ook voor het plaatselijk verkeer in de Sint-Jorisstraat vanaf de Augustijnenrei.

• Vanaf 22 maart wordt de Kapelstraat onderbroken ter hoogte van de Sint-Jorisstraat. Er komt dubbele rijrichting voor het plaatselijk verkeer vanaf de Sint-Clarastraat.

• Het doorgaand autoverkeer volgt een omleiding via de Sint-Jorisstraat, Sint-Clarastraat (wijziging rijrichting tussen Sint-Jorisstraat en Jan Miraelstraat), de Calvariebergstraat, de Walweinstraat en de Komvest.

• Er staan nog enkele huisaansluitingen gepland in de Sint-Jorisstraat, tussen de Augustijnenrei en de Sint-Clarastraat, doorgaand verkeer blijft hier steeds mogelijk.

• Het zware verkeer (+3,5 ton) volgt een omleiding via de Academiestraat – Spiegelrei – Langerei.

• Voertuigen (+8 meter) volgen een omleiding via de Adriaan Willaertstraat – Kuipersstraat – Geldmuntstraat.

• Fietsers volgen de aangeduide omleiding.

• Voetgangers kunnen de werfzone steeds veilig passeren.

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge – t 050 44 88 65 – pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu.

Afvalophaling

Tijdens de volledige duur van de werkzaamheden kan de ophaalwagen van het huisvuil in bepaalde zones het afval niet huis aan huis ophalen. Indien u langs de werfzone woont, kan u uw vuilniszakken plaatsen op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt:

Verdere tijdslijn van het project

De nutsmaatschappijen werken nu in verschillende fases tot eind oktober 2021 in de drie straten. Vanaf november 2021 start de eigenlijke heraanleg van de straten. De heraanleg moet voltooid zijn eind 2022. 

Let op: Onvoorziene omstandigheden, zoals het werkschema van de aannemer of weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de werkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan aanvangen of beëindigen.

Breng de eigenaar op de hoogte van de werkzaamheden

Bent u huurder? Dan is het belangrijk om de eigenaar van uw woning op de hoogte te brengen van de geplande werkzaamheden. Zo weet de eigenaar dat hij of zij de woning kan aansluiten op de riolering of op de nutsleidingen.

Plan

Bekijk het plan van deze heraanleg online op brugge.be/centrum. U kan hier ook kijken naar een presentatie met een gedetailleerde toelichting van de ontwerpplannen. 

Of maak een afspraak om langs te komen in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2). 

Een afspraak maken kan u:

• online op afspraken.brugge.be;

• of telefonisch via het nummer 050 44 80 00 (maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17 uur).

Ik hoop samen met u dat deze nieuwe fase van de nutswerken vlot verlopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.