Brugge

De digitale kloof gedicht?

BRUSSEL – Telenet bekijkt samen met de OCMW’s en sociale organisaties om kwetsbare gezinnen die op dit moment geen internet hebben thuis, van internet te voorzien voor 5 euro per maand. “Telenet investeert in de samenleving. Een onderneming naar mijn hart”, klinkt het bij Mercedes Van Volcem.

Voor iedereen internet. Foto: Adobe.

Het is te lezen in de krant: CEO van Telenet, John Porter vertelt dat Telenet samen met de sociale organisaties en OCMW’s bekijkt om kwetsbare gezinnen die geen internet hebben op dit moment, er van te voorzien voor vijf euro per maand. “De digitale kloof moet gedicht worden om sociale mobiliteit meer mogelijk te maken. Telenet en John Porter investeren op deze manier in onze samenleving”, stelt Van Volcem.

Corona legt volgens de CEO een vergrootglas op die digitale kloof. Het laatste half jaar werden we allemaal aangewezen op internet aan het thuisfront.

Bron: https://bit.ly/3jTPqIx (HLN, 2020-10-12, “Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro”: Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen)