Brugge

Brugge bereidt zich voor op kerst: grote kerstbomen op Markt en Burg

BRUGGE – Tijdens de kerstperiode is Brugge ieder jaar versierd met kerstbomen en kerstverlichting. Hiermee maken we onze pittoreske stad nog gezelliger voor bezoekers, maar ook voor de Brugse inwoners. Op 9 november plaatsten we twee grote kerstbomen: op de Burg een kerstboom van 13 meter en op de Markt een kerstboom van 10 meter. De kerstbomen op verschillende andere locaties in de stad zullen volgen

Prachtige en grote kerstbomen op de Markt en de Burg

Vroeger werd vaak kritiek geuit over de magere bomen die op de Markt en de Burg stonden. In 2019 kochten we nieuwe, mooie kerstbomen, waar de Bruggeling trots op kan zijn. Op de Burg plaatsten we de grootste boom, deze is13 meter hoog (boven de grond en 1 meter in de koker onder de grond) en op de Markt plaatsten we een boom van 10 meter. De verlichting van deze bomen wordt door de dienst Elektromechanica van Stad Brugge voorzien. Vanaf 14 november zullen op andere plaatsen in het openbaar domein ook bomen opduiken: tegen de kerstperiode toveren we Brugge om tot een kerststad. Ook de start van Wintergloed op 25 november zal hieraan bijdragen.

172 kerstbomen in het Brugse Openbaar Domein

De kerstbomen maken van de kerstperiode een van de gezelligste periodes in Brugge. Op verschillende locaties op het openbaar domein worden daarom ieder jaar kerstbomen geplaatst. Dit jaar zijn het er 172. Zowel de bezoekers als de Brugse inwoners zijn ieder jaar betoverd door de prachtige kerstversiering in Brugge. Aan het Stationsplein komen er dit jaar, anders dan voordien, 40 kerstbomen in twee rijen. De kerstsfeer kun je ook tot binnen in de stadsgebouwen voelen: we plaatsen er 43 kerstbomen. In totaal plaatsen we dus 215 kerstbomen.

Ook de Brugse handelaars uit de poort- en winkelstraten konden een gratis kerstboom aanvragen om voor hun winkel te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.