Brugge

Klinken op het nieuwe jaar te Deerlijk

Vrijdagavond 8 februari 2013 werd ik uitgenodigd als gastspreker in Deerlijk voor de nieuwjaarsdrink van de Open Vld afdeling.
Op de hoogste verdieping van het nieuwe Blue Woods Hotel ontmoette ik het zeer enthousiaste team van mijn medewerker Bert Schelfhout.  Fijn te zien dat mensen die ervoor werken resultaat halen. In Deerlijk groeiden ze van 1 naar 3 zetels in de gemeenteraad. Hun inzet voor de mensen van Deerlijk wordt duidelijk geapprecieerd.

We reikten ook ‘De Blauwe Pluim’ uit, voor een persoon in de gemeente die zich met een vrijwillig initiatief had onderscheiden voorafgaand jaar. Peter Kemseke, die zich al jaren inzet voor Make a Wish, won de Pluim. In 2012 maakte hij twee Deerlijkse jongeren ontzettend gelukkig. Mensen die zich inzetten daar staat onze partij achter. Al wie ondernemend is, in een vereniging, in een project of in zijn beroep, die mensen moeten we ondersteunen. Door belemmeringen weg te werken en door vooruitgang positief te belonen. Wie het moeilijk heeft moeten we een duwtje in de rug geven. Daar staan we voor.