Brugge

Koningin Astridlaan: aanpassing rijbaan en fietspad

Veilige schoolomgeving

In het kader van ‘Veilige schoolomgeving’ zal aannemer NV De Vriese Raf in opdracht van Stad Brugge werkzaamheden uitvoeren in de Koningin Astridlaan: 

  • Fase 1: kant onpare huisnummers tussen Xaverianenstraat en Koning Albert I-laan aanpassen voetpaden en middenberm, en heraanleg fietspad. 
  • Fase 2: aanpassen voetpaden en oversteek ter hoogte van Immaculata. 

“Behoudens onvoorziene omstandigheden worden de werkzaamheden uitgevoerd van 1 tot 15 juli”, vertelt schepen Van Volcem.

Verkeer

  • Fase 1: Koningin Astridlaan onderbroken tussen de Xaverianenstraat en de Koning Albert I-laan, in de rijrichting van de Expresweg naar de Koning Albert I-laan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid langs het rondpunt Kinepolis. Plaatselijk verkeer kan tot aan het kruispunt met de Xaverianenstraat. 
  • Fase 2: Koningin Astridlaan onderbroken ter hoogte van Immaculata, in de rijrichting van de Koning Albert I-laan naar de Expresweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid langs het rondpunt bij Kinepolis. 

“Voetgangers behouden hun doorgang. Voor fietsers is een veiligheidsdoorgang voorzien. Er geldt een parkeerverbod ter hoogte van de werkzaamheden”, besluit schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.