Brugge

Lijsttrekker Van Volcem vraagt uw mening in de grote Brugse stadsenquête

Lijsttrekker Mercedes Van Volcem (Open Vld) wil uw mening horen over de toekomst van Brugge. “Elke Bruggeling ontvangt een formulier in de bus om zijn mening te geven over de toekomstige prioriteiten voor onze prachtstad.” verduidelijkt de schepen en lijsttrekker. “Om een grote stad te besturen is de input van elke inwoner zeer waardevol. Met het beantwoorden van 27 vragen geven de vele inwoners ons een beter beeld over belangrijke beleidsthema’s. Dit nemen we dan mee voor de verfijning van ons programma. Op de website bruggebrugge.be kan je terecht om de enquête elektronisch in te vullen.”

Iedereen mee bestuurder

Als Open Vld Brugge opnieuw bestuurt garandeert de partij dat ze werk maakt van deze prioriteiten. Van hun programma in 2006 heeft Open Vld Brugge 80% gerealiseerd, waarvan 105 concrete belangrijke realisaties. Dat maakt Mercedes Van Volcem, die opkomt voor haar stad, ook duidelijk in de folder van de enquête. “De Bruggeling krijgt van ons de garantie dat we werk maken van ons programma. Thema’s die aan bod komen zijn mobiliteit, wonen, studeren, werken, ondernemen en vrije tijd. Iedereen kan dus voor een stuk bijdragen tot het bestuur van deze prachtige stad.” aldus Van Volcem.

Onderwerpen die aan bod komen in de enquête zijn onder andere de wildgroei van nachtwinkels, de bruggenmiserie, terrassen het ganse jaar door, verblijfstoeristen en dagjestoeristen, jonge mensen in de stad, duurzaamheid en innovatie, betaalbaar wonen voor jong en oud, enz.

Bruggebrugge.be
Voorzitter Jean-Marie De Plancke stelt dat de enquête slechts vijf minuten tijd in beslag neemt. “We hebben het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk gemaakt. De papieren formulieren kunnen mensen manueel deponeren bij diverse mandatarissen. De enquête is ook online in te vullen op www.bruggebrugge.be. Graag zou ik iedereen die mee helpt met de enquête bij voorbaat willen bedanken.”