Brugge

Plan nodig om Brugs toerisme te ondersteunen

“De lokale handelaars en horeca hebben het in Brugge zwaar te verduren.  De Brusselse aanslagen kennen ook in de   West-Vlaamse hoofdstad een impact. Het is een ernstige zaak, die niet zal gered worden door een koppel zwarte zwanen. Brugge is een commerciële, historische en toeristische stad en kent bovendien ook enkele hogescholen. Een globaal plan lijkt dus beter aangewezen dan een zwanenzang.” stelt Van Volcem die een plan van aanpak wil om het Brugs toerisme te ondersteunen.

Brugse initiatieven moeten breed gaan en veel mensen aanspreken.

Commercieel

Laat gratis parkeren toe in de Brugse binnenstad van 1 mei tot en met 1 juli. Met zonnig weer is Brugge prachtig om in te vertoeven. Speel dat uit en moedig dat aan.

Horeca

Verwen de Bruggeling en tegelijk ook de lokale horeca. Beloon jubilarissen met het beste wat Brugge te bieden heeft. Geef een eetbon voor een Brugs lokaal restaurant.

Toerisme

Zet in op Oostende en Rijsel. Als we ons succes koppelen aan het succes van andere steden, dan concurreren we niet langer, maar worden we complementair.

Laten we Brugse ambassadeurs installeren. Binnen en buiten Brugge. Enthousiaste mensen die onze stad kennen en gedreven zijn anderen aan te zetten tot het ontdekken van Brugge.

De luchthaven van Oostende is een ideale partner. We vliegen op Rome, maar komen er ook Romeinen naar Brugge?

Cultuur

Werk samen met taxi’s. Bekijk of we naar speciale tarieven kunnen gaan voor mensen die naar de lokale horeca gaan of naar onze musea. Zo zetten we in op meer bekendheid van de Brugse cultuur, maar maken we het meteen ook meer betaalbaar.

Jeugd

Laten we de jeugd bereiken met die kanalen die het meest populair zijn. Filmpjes op youtube zijn goed, snapchat en instagram zijn beter.

Waarom laten we Bruggelingen geen instagrammer van de week worden? Een week lang mag je dan de account beheren en kan je je favoriete Brugse plekjes en activiteiten delen.


Eén gedachte over “Plan nodig om Brugs toerisme te ondersteunen

Reacties zijn gesloten.