Brugge

Openbaar Domein plant heraanleg voortuin Onze-Lieve-Vrouwecollege

De voortuin van het OLVA krijgt binnenkort een heraanleg. In de overeenkomst met de school wordt de voortuin, die eigendom is van de school, opengesteld voor het publiek. “Op deze manier kunnen zowel leerlingen van de school als omwonenden gebruikmaken van deze voortuin”, reageert schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. Totale kostprijs bedraagt 82.022 euro exclusief btw.

Ontwerp – Inrichting

In de voortuin worden verschillende plantvakken geïntegreerd. Hiervoor wordt een beplanting voorzien van zowel bloemrijke planten als eetbare bessen. “De leerlingen kunnen zelf enkele plantvakken invullen. Er is ook ruimte voorzien die de inrichting van een bijenhotel mogelijk maakt”, vertelt schepen Van Volcem.

Het terrein zelf zal beschikken over een amfitheater dat als buitenklas zal dienen. Verder krijgt het 3 hangmatten, een hangplek, lange picknicktafel, een pingpongtafel, fitness-toestel en een klimmuur. “Door toevoeging van deze elementen verhogen we voor leerlingen en omwonenden zowel het educatieve als recreatieve aanbod “, besluit schepen Mercedes Van Volcem.