Brugge

Herdenkingsplek In teken van Dré aan de Noordveldstraat

BRUGGE – Een jaar geleden verloor de school Het Noordveld een van haar leerlingen: Dré. Om het verlies een plaats te geven vroeg de school onze stad om een herdenkingsplek in te richten. Zo konden de leerlingen en plaats hebben om even dichter bij Dré te zijn. “De plek is echter voor iedereen die een persoonlijk verlies een plaats wil geven”, klinkt het bij schepen van Openbaar Domein, Mercedes Van Volcem.

Bijna een jaar geleden stierf Dré. Hij was een positieve leerling op de school Het Noordveld in de Noordveldstraat. Om dit verlies een plaats te geven heeft de school gevraagd aan Stad Brugge om een herdenkingsplek in te richten op de openbare graszone vooraan de school.De plek is voor iedereen die een persoonlijk verlies een plaats wil geven.

“De herdenkingsplek bestaat uit een cirkelvormige zithoek waarbij boomstammen als zitblokken gebruikt worden. De ingang is aangegeven via 2 hoge palen en een buisverbinding. De school staat in voor de versiering van de plek en bewerken ook de stapschijven. De ouders van de overleden leerling hebben via kaligrafie een mooie tekst op de muur geschilderd”, duidt Van Volcem.

Daarnaast zal de graszone extensief beheerd worden zodat natuur en bloemen de kans krijgen om te ontwikkelen. In het najaar van 2021 zal er een haag en bloembollen rondom de herdenkingsplek voorzien worden. Momenteel zijn er 3 picknickbanken en 1 picknickbank voor rolstoelgebruikers voorzien in de graszone. Alle werken zijn uitgevoerd door de arbeiders van Cluster Openbaar Domein.

“De herdenkingsplek is toegankelijk voor iedereen die een bepaald verdriet een plek wil geven. We vragen aan iedereen om deze openbare herdenkingsplek te respecteren”, sluit de schepen af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.