Brugge Varia

Pol Van den Driessche onder vuur: privézaak

Onder de titel  ‘DSK in Vlaanderen:  Pol Van Den Driessche’ pakte het weekblad Humo vandaag uit met een artikel over de N-VA-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. Humo heeft verschillende getuigenissen over seksuele intimidaties door Van Den Driessche  sommige anoniem en andere on the record. Van Volcem reageert: “Ik wil over dossiers debatteren, niet over dergelijke privézaken.”

In het weekblad reageert de ex-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Hij wijst erop dat er nooit een klacht tegen hem is ingediend en zeker niet gerechtelijk. Hij is in oktober lijsttrekker voor N-VA. ‘Ik sta niet op de lijst voor heiligverklaring. Ik ben een mens van vlees en bloed. Maar ik heb nooit iemand kwaad gedaan.’

De andere kandidaat-burgemeesters zijn van mening dat het om een privé-zaak gaat van Pol Van Den Driessche. Ze willen het dan ook sportief spelen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Mercedes Van Volcem (Open VLD) betreurt de zaak. ‘Ik heb er persoonlijk nooit iets van gemerkt. Het is bijzonder erg voor Pol. Hij krijgt de kans niet om zich te verweren. Er wordt ook geen rekening gehouden met zijn vrouw en familie. Dit zijn echt privé-zaken die niet moeten uitgesmeerd worden. Een politicus moet je kunnen beoordelen op zijn visie op de toekomst en op zijn kwaliteiten. Ik wil over de inhoud van dossiers debatteren, maar niet over dergelijke zaken’, zegt Mercedes Van Volcem. Lijsttrekkers Dirk De fauw (CD&V) en Renaat Landuyt (SP.A) wilden geen commentaar geven.

Bron: Eigen en Het Nieuwsblad