Brugge

Een reactie als Brugs Schepen van Financiën en Openbaar Domein op arrest Raad van State RUP Blankenbergse Steenweg

RUP Blankenbergse Steenweg Raad van State Brugs Schepen

RUP Blankenbergse Steenweg vernietigd

Het gewestelijk RUP Blankenbergse Steenweg is door de Raad van State vernietigd.  van minister Demir die ze nog poogde te remediëren maar geen stand heeft gehouden. Jammer. De stad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan dus niet opgemaakt.

De ruimte is inderdaad schaars maar er moet ook nog gewoond, gewerkt en gesport kunnen worden. Nu blijven twee opties over: ofwel moet de minister opnieuw beginnen ofwel kan de stad vragen om een stedelijk RUP op te maken.

Persoonlijk betreur ik dat extra bedrijvigheid in onze stad geen plaats kan hebben. omdat dit ook veel tewerkstelling met zich meebrengt en zo jonge en actieve bevolking in onze stad houdt.  We hebben meer studenten en interessante arbeidsplaatsen nodig. Niet iedereen wil ambtenaar zijn of worden. Ondernemerschap maakt een stad dynamisch en levendig. Ondernemers nemen risico en geven werk.

Het kanaaleiland is de beste plaats voor Cercle

Volgens mij is het kanaaleiland de beste plaats voor Cercle. Dit is een stadion met 10.000 plaatsen. Midden in de stad met 4000 parkeerplaatsen aan het zand en het station. Een nieuwe betonnering voor een parking is er niet nodig. Een stadion waar de Bruggeling te voet of met de fiets naar toe kan. Dit is enorm modern en stedelijk !

Door de deal met Club en Cercle, zal Cercle gelukkig nooit zonder stadion zal vallen.

Ik hoop van harte dat het dossier van Club overeind blijft. Juridisch gezien maakt dit een grote kans. Het is immers een nieuw stadion op dezelfde plaats en de mobiliteitsvisie zit goed en vernuftig en slim in elkaar.

Als Schepen van Eigendommen ben ik trots dat we de gronden aan de Gulden Kamer konden kopen zodat alle jeugdtrainingen van Cercle Brugge in de toekomst op de Gulden Kamer kunnen plaatsen.

Niet bij de pakken blijven zitten

We gaan dus niet bij de pakken blijven zitten. Een veldslag verliezen of tegenstand ondervinden is geen oorlog verliezen. Na 22 jaar politiek heb ik geleerd dat het erop aankomt steeds te blijven geloven in plannen en realisaties, veerkrachtig te zijn en nooit op te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.