Ruimtelijke ordening

Garagecomplex Wantestraat verdwijnt onder de grond

Een twintigtal garageboxen langs de Wantestraat in Assbroek verdwijnen binnenkort onder de grond. Investeerder Pieter Blomme wil het parkeerprobleem en het straatbeeld ter hoogte van Ter Lake aanpakken en in één klap ruimte maken voor zeven nieuwbouwwoningen op de site.

De parkeerdruk in de Wantestraat in Assebroek is groot. Door het ondergronds te brengen en door de aankoop van een deel van de achtertuin van een naastgelegen woning kunnen twintig ondergrondse en één bovengrondse garage worden aangelegd en wordt ondergronds ook ruimte gecreëerd voor twee ruime fietsenbergingen. De inrit van het nieuwe garagecomplex verhuist van de Wantestraat naar de parallelgelegen Vrijheidstraat.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem spreekt van “een geslaagde mix omdat rekening wordt gehouden met verschillende aspecten van efficiënt ruimtegebruik. Door het garagecomplex ondergronds te brengen wordt ruimte gecreëerd om gezinnen te huisvesten en wordt in Ter Lake een blinde muur weggewerkt. Het geheel komt de buurt ten goede”, zegt Van Volcem.

Bron: Stadsomroep.com