Brugge

Sint-Jorisstraat tussen Vlamingbrug en Sint-Clarastraat afgewerkt !

sint-jorisstraat afgewerkt mercedes van volcem brugge

Brugge – De werken in de Sint-Jorisstraat in het Brugse stadscentrum zijn volop aan de gang. Het deel van de straat tussen de Vlamingbrug en de Sint-Clarastraat is afgewerkt, vanaf 14 juli werd dit opengesteld voor plaatselijk verkeer. In de laatste fase van de werkzaamheden, namelijk het deel van de Sint-Jorisstraat tussen de Klaverstraat en de Sint-Clarastraat, leggen we momenteel de kasseien. We plannen het einde van de werken op 30 september 2023. Met deze werken zullen we drie straten in het Brugse stadscentrum volledig vernieuwd hebben, het einde is in zicht.

Timing

In de Brugse binnenstad vernieuwen we drie straten tussen de Komvest en de Academiestraat. De eerste fase, het vernieuwen van de Vlamingstraat, startte op 17 januari 2022. Zowel de werkzaamheden in de Vlamingstraat als de Vlamingstraat zijn reeds afgewerkt. Op 30 september 2023 zullen, behoudens onvoorziene omstandigheden, de werkzaamheden in de Sint-Jorisstraat ook afgerond worden.

Vlamingdam toegankelijk voor eenrichtingsverkeer

Op 22 juni is de Vlamingdam opengesteld voor plaatselijk verkeer. De bestrating, voetpaden en parkeerplaatsen zijn volledig vernieuwd. De rijweg is aangelegd in gezaagde grijze granietkasseien. De parkeervakken en voetpaden ook in gezaagde granietkasseien, maar met een bruine tint . Ook de riolering is volledig vernieuwd.

Tijdens het bouwverlof verdwijnt de dubbele rijrichting in de Vlamindam. Vanaf 21 juli is de straat enkel toegankelijk via het kruispunt met de Klaverstraat.

Sint-Jorisstraat tussen de Vlamingbrug en Sint-Clarastraat opengesteld

Op 14 juli is de Sint-Jorisstraat tussen de Vlamingbrug en de Sint-Clarastraat opengesteld voor verkeer. Na het openstellen van dit deel van de straat zijn de Vlamingbrug, Augustijnenrei en Poitevinstraat opnieuw bereikbaar. De Kortewinkel krijgt opnieuw zijn oorspronkelijke rijrichting.

Een gescheiden rioleringsstelsel is ook in de Sint-Jorisstraat aangelegd. De straat, voetpaden en parkeerplaatsen zijn in dezelfde materialen als de Vlamingdam en Vlamingstraat aangelegd. Op die manier vormen de drie straten een mooi geheel.

In dit eerste deel van de straat hebben we drie bomen voorzien, in het deel tussen de Sint-Clarastraat en de Klaverstraat worden in het najaar negen plantvakken beplant. Sierkersen en Japanse notelaars zullen de straat nog meer opfleuren.

Sint-Jorisstraat tussen de Sint-Clarastraat en de Klaverstraat

In het deel tussen de Sint-Clarastraat en de Klaverstraat, worden momenteel volop kasseien gelegd in de voetpaden. Na het bouwverlof gaan we hiermee verder. We voorzien om de Sint-Jorisstraat opnieuw open te stellen tegen 30 september. Hiermee ronden we het vernieuwen van drie straten in het Brugse stadscentrum af.

Tijdens het bouwverlof is het deel van de straat tussen de Sint-Clarastraat en de Klaverstraat, alsook het kruispunt van de Sint-Clarastraat en Kalkovenstraat enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Kostprijs

De werkzaamheden in de Vlamingstraat, Sint-Jorisstraat en Vlamingdam bedragen 4.554.997,557 euro. We investeren in waterrobuuste, groene straten. Aannemers TM Willemen Infra en C-DS BV voeren de werkzaamheden uit.

sint-jorisstraat afgewerkt mercedes van volcem brugge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.