Brugge Ruimtelijke ordening

Stadsbestuur wil Philips in Brugge houden

Schepen van Ruimtelijke Ordening en Vlaams Parlementslid, Mercedes Van Volcem(Open Vld), wil er alles aan doen opdat  Philips in het Brugse zou blijven. “Ze zoeken een sexy locatie voor hoogopgeleiden. Brugge is nog nooit zo sexy geweest.” stelt Van Volcem. “De stad telt meer studenten en opleidingen dan ooit. Nog nooit werden zo vlug bouwvergunningen afgeleverd. Als kers op de taart zijn er ook meteen locaties ter beschikking.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Mercedes Van Volcem(Open Vld), zoekt actief mee naar een nieuwe en geschikte locatie voor de activiteiten van Philips. “Philips Brugge verlengt zijn huurcontract voor de oude fabrieksgebouwen in de industriezone Pathoekeweg immers niet. Het wil volgend jaar verhuizen naar een nieuwe, gunstig gelegen locatie. Het bedrijf zoekt naar een andere vestiging voor zijn tv-ontwikkelingscentrum.” verduidelijkt Van Volcem.

“Philips zoekt hoogwaardige kwalitatieve gebouwen. Als stadsbestuur zal ik Philips bijstaan om alle mogelijke geschikte locaties in Brugge onder hun aandacht te brengen. Het bedrijf is heel belangrijk voor de werkgelegenheid in onze regio. Het biedt werk aan 300 vaste en 70 zogenaamde externe werknemers.”

“Ruimte voor bedrijventerreinen staat steeds hoog op mijn prioriteitenlijst bij de Ruimtelijke Ordening. Dit is cruciaal want deze ondernemingen zorgen immers voor werkgelegenheid en welvaart in Brugge,” besluit Van Volcem.

“Ik zoek actief mee naar een nieuwe en geschikte locatie voor de activiteiten van Philips”. Philips Brugge verlengt zijn huurcontract voor de oude fabrieksgebouwen in de industriezone Pathoekeweg niet. Het wil binnen 22 maand verhuizen en zoekt naar een andere vestiging voor zijn tv-ontwikkelingscentrum.  Brugge heeft heel wat troeven voor een werkgever als Philips.” verduidelijkt Van Volcem.

“Ruimte voor bedrijven staat steeds hoog op mijn prioriteitenlijst bij de Ruimtelijke Ordening. Dit is cruciaal want deze ondernemingen zorgen immers voor werkgelegenheid en welvaart in Brugge.”

“Er is ruimte aan het station voor Philips en ook aan ten Briele, twee sexy A- omgevingen (dicht bij openbaar vervoer) voor Philips, vindt Van Volcem.  Het station telt 44000 m 2 kantoren aan de zijde van Sint-Michiels maar ook aan de voorkant zijn heel wat mogelijkheden. De hoge scholen vestigen zich ook aan het station en ook studentenhuisvesting wordt aldaar gecreërd. Er komt tevens een rond punt die de mobiliteit aan het station zal verbeteren.

Op Ten Briele is tevens nog 2 ha vrij alsook 3 ha aan het Lappersfortbos.  Recent besloot ook DM&S zijn nieuwe vestiging te verhuizen van Oostkamp naar Brugge, wat Van Volcem toejuicht.

Concreet heeft Brugge ruimte en hoogopgeleiden alsook een goede dienstverlening naar vergunningen toe. Elke vergunning wordt binnen 75 dagen en 30 dagen (openbaar onderzoek) afgeleverd.

Brugge heeft ook veel andere troeven. Hoogopgeleiden. Er zijn veel scholen en groen voor de kinderen. Er is een groot cultureel aanbod en toeristen zorgen voor een internationale dynamiek. Brugge is top. De R& D afdeling van Philips is ook top, besluit Van Volcem. It takes two to tango and I invite.