Brugge

Stationsplein wordt Stationspark in Zeebrugge

BRUGGE – Stad Brugge doet de heraanleg van het stationsplein in Zeebrugge. Dat plan kadert in het klimaatbelofteplan van de stad. “We proberen zoveel mogelijk verharde pleintjes en stroken te ontharden en groen aan te leggen. Zo maken we onze stad hittebestendig voor de toekomst. Het stationsplein in Zeebrugge dient zich ideaal om een groot deel te ontharden zonder de functies van het buurtcentrum dat vlakbij is gelegen in het gedrang te brengen”, klinkt het bij Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Het stationsplein in Zeebrugge ziet er nogal grijs uit vandaag met uitzondering van acht kleine plantvakken met bomen. “Ons ontwerp zet in op een maximale ontharding en dus zo veel mogelijk groen aanplanten”, duidt de schepen. Het voetpad langs het stationsgebouw wordt bewaard uiteraard. Daarnaast twee smalle zij-ingangen van de straat naar en de centrale toegangsweg via de Azorenstraat tot het stationsgebouw blijven verhard.

Mobipunt Zeebrugge

“In totaal wordt er zo’n 240 vierkante meter onthard. Het station Zeebrugge krijgt ook een nieuwe elan toegekend als mobipunt”, gaat de schepen verder, “Het wordt een plaats waar verschillende vervoersmogelijkheden elkaar ontmoeten in het kader van ‘Vervoer op maat’. Met dit plan wil de Vlaamse Regering een basisbereikbaarheid uitrollen op het niveau van niet alleen (pendel)bussen, maar ook deelfietsen, deelauto’s en collectieve taxi’s.”

Aan het stationsgebouw in Zeebrugge zullen er deelfietsen geplaatst worden in opdracht van de Vlaamse Regering: “Het is dus vanzelfsprekend dat er plaats is voorzien om die aan te bieden”, vult Van Volcem aan. Aan het stationsgebouw is er in de huidige toestand fietsenstalling ter hoogte van de Venetiëstraat aan de oostzijde van het gebouw, aan de westzijde zijn er open fietsenstallingen met duostaanders. De nieuwe plannen voor het stationsplein brengen de uitrol van het mobipunt niet in het gedrang.

“Met de aanpak van het stationsplein maken we onze beleidsbeloftes waar: we wapenen ons tegen de effecten van de klimaatverandering”, sluit de schepen af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.