Brugge

Steenkaai moet een mooie groene laan worden

De Brugse schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de Rustenburgwijk voorgesteld. Met het aangepaste RUP-plan wil de schepen een aantal zones in de Rustenburgwijk toekomst geven met onder meer wonen aan het water langs de Steenkaai, het mogelijk maken om te wonen in de vroegere borstelfabriek aan de Kannunik Duclosstraat en de site van de Lidl langs de Blankenbergsesteenweg. Verder wil de schepen de handelaars van de Blankenbergsesteenweg en Oostendsesteenweg de mogelijkheid bieden om in de toekomst te kunnen uitbreiden.

De bewoners van de Kannunik Duclosstraat hopen dat de appartementen die er nu kunnen komen langs de Steenkaai hun zon niet zullen afnemen in hun tuinen. De schepen kon hen geruststellen en wees er op dat er maar drie verdiepingen en een dakverdieping zullen worden toegelaten. ‘Ik meen dat dit een mooi project kan zijn om te wonen aan het water. Aan de kant van de Houtkaai zijn heel wat mooie appartementen gekomen. Dit kan een meerwaarde zijn voor de buurt’, meent schepen Van Volcem.
Yvan Loncke, inwoner van de Steenkaai, vroeg zich af waarom ze de Steenkaai een nieuwe toekomst willen geven terwijl de Brugse burgemeester enkele maanden geleden verklaarde om daar een ‘lange wapper’ te bouwen. Schepen Van Volcem wees er op dat dit geen collegebeslissing was.
‘Dit was een persoonlijke visie van de burgemeester. Ik was daar zelf geen voorstander van. Overal bouwt men tunnels om de ruimtelijke ordening bovengronds op te waarderen. De Steenkaai moet een mooie groene laan worden. Er wordt een kluifrotonde aangelegd om de toegang tot de Expressweg vlotter te laten lopen aan de Oostendsesteenweg’, besluit Mercedes Van Volcem.


Bron: Het Nieuwsblad