Brugge

Brugge eerste stad in Vlaanderen met bijenburchten op het Openbaar Domein!

twee bijenburchten openbaar domein brugge

BRUGGE – Ter ere van de week van de bij, waarbij Stad Brugge als gastheer optreedt, plaatsen we twee bijenburchten op het Brugse openbaar domein. Hiermee erkennen we het belang van voldoende geschikte nestgelegenheid voor bijen in het landschap. Zowel op de Kinderboerderij, als in Beisbroek, zullen medewerkers van Openbaar Domein een bijenburcht aanleggen.

Bijenburchten op het openbaar domein

We realiseren een bijenburcht door het aanleggen van open, zanderige grond met daarbij een zanderige talud, die bestaat uit schuine en verticale wanden en zo de geschikte nestgelegenheid is voor verschillende soorten ondergronds nestelende bijen. Door het variëren met stronken, dakpannen en stengels is de burcht ook een geschikte plaats voor bovengronds nestelende bijen.

Belang van bijen

Bij beide bijenburchten zullen we een informatiepaneel voorzien, waarin we het belang van solitaire bijen en het nut van nestgelegenheid benadrukken. Als gastheer van de “Week van de bij” in mei ’23 neemt Stad Brugge hiermee het initiatief, want momenteel heeft nog geen enkele andere Vlaamse stad een bijenburcht op het openbaar domein. In 2020 en 2022 werd Brugge al uitgeroepen tot bijenvriendelijke stad. Met de aanleg van deze twee bijenburchten op het openbaar domein zetten we deze trend verder !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.